...
Verklig

Wargön Innovation

Wargön Innovation möjliggör produktion av framtidens material. I samverkan med entreprenörer, företag och offentliga aktörer utvecklar och kommersialiserar vi nya, hållbara, material. Vi erbjuder tekniska resurser, kompetens och de nätverk som behövs för att lotsa en materialinnovation från idé-stadie till färdig produkt. 

Wargön Innovation bygger projekt i samverkan där materialinnovationer guidas genom alla viktiga faser inom produkt- och affärsutveckling. Prototyper tas fram, egenskaper utvecklas och verifieras och affärspotentialen värderas. Produkten eller tjänsten kan här testas i mindre skala på sin väg mot större produktionsvolymer och marknadsintroduktion. Wargön Innovation har sedan augusti 2018 en test- och demoanläggning med ytor för produktion, labb och konferensutrymmen, i Vargön, i Vänersborgs kommun.

Vår organisation är liten och flexibel, och vi kan medverka i alla delar av utvecklingsprocessen. Vi har tillgång till metoder, kompetens, teknisk utrustning samt ett nätverk av entreprenörer, högskola, universitet, företag och forskningsinstitut. Framförallt har vi det genuina engagemang som krävs för att en idé ska nå hela vägen fram till en produkt eller tjänst som är redo att kommersialiseras.

Wargön Innovation leder idag ett flertal projekt, bland annat för att hitta lösningar för en mer effektiv återvinning av textilier samt för att skapa nya nedbrytbara material inom mode, jordbruk och sjukvård. 

 

Finansiärer och samverkansparter

Wargön Innovation är en del av Innovatum och finansieras av EU genom Tillväxtverket, Västra Götalandsregionen och Vänersborgs kommun.

 

Samarbetsparter, bland andra: Västra Götalandsregionen, The Loop Factory, Fiber-X, Vänersborgs Kommun, Sporda Non-woven, RISE, SLU, Svenska Röda Korset, Emmaus Björkå, Högskolan Väst, Re:newcell, Högskolan i Borås, Berendsen, Myrorna, Kappahl, Ragn-Sells, Lindex, Domsjö, Fristads, Haglöfs, SP, Stena Recycling, Textilia, DareU, Organoclick, Södersjukhuset, Twood, Smart Textiles, Stadsmissionen, Textilhögskolan, Ire, Martela, Lammhults, Ackurat, Avfall Sverige, Göteborgs stad, Naturskyddsföreningen, Naturvårdsverket, Renova, Hushållningssällskapet, Göteborsregionenes kommunalförbund, Re:textile, Swedish Fashion Council, NA-KD, TEKO, Market Place Borås

number of comments
0

Vad tycker folk om Wargön Innovation?


Inga kommentarer ännu