...
Lab

Fogning för lättviktsteknik

I testanläggningen för lättviktsteknik löser Swerim aktuella frågor kring lätta och höghållfasta konstruktioner baserade på multimaterial. Testanläggningen är flexibel och kombinerar många olika tekniker och metoder, vilket gör den till en viktig nationell resurs inom området.

Swerims fogningslaboratorium i Kista arbetar med att prova ut, optimera och verifiera ny fogningsteknik i demonstratorskala. Fogningslaboratoriet samarbetar med kringliggande laboratorier, som utvärderar hållfasthet och korrosion i olika miljöer, geometrimätning, mikroskopering samt oförstörande provning.

Huvudanläggningen i Kista byggdes upp under 2012. Det har hela tiden varit stort fokus på att laboratoriet ska vara flexibelt, för att kunna använda och kontinuerligt vidareutveckla nya fogningstekniker för lättvikt. Det är också av stor betydelse att kunna möta nya krav på funktionella och säkra fogningstekniker.

Anläggningen utgör idag en viktig utvecklingsresurs för företag i fordonsindustrin samt för stål- och metallindustrin. Projekt drivs även med tillverkande industrier inom nya material, verkstad, samt kraft- och processindustri.

Nyheter

Invigning av lasercell

Invigning av ny lasercell. Ett 40-tal personer från industri, högskola och finansiärer deltog i invigningen testbäddens nya lasercell.

Med den nya utrustningen har vi en flexibel testanläggning för lätta och högpresterande konstruktioner där vi erbjuder:

  • Utprovning, optimering och verifiering av fogningsteknik i demonstratorskala.
  • Vidareutveckling av nya fogningstekniker.

Testbädden är en utvecklingsresurs för fordonsindustri, stål- och metallindustri, verkstad, kraft- och processindustri samt tillverkande industri inom nya material.

+ Läs hela
number of comments
0

Vad tycker folk om Fogning för lättviktsteknik?


Inga kommentarer ännu