...
Lab

Fogning för lättviktsteknik

I testanläggningen för lättviktsteknik löser Swerea aktuella frågor kring lätta och höghållfasta konstruktioner baserade på multimaterial. Testanläggningen är flexibel och kombinerar många olika tekniker och metoder, vilket gör den till en viktig nationell resurs inom området.

Swereas fogningslaboratorium i Kista arbetar med att prova ut, optimera och verifiera ny fogningsteknik i demonstratorskala. Fogningslaboratoriet samarbetar med kringliggande laboratorier, som utvärderar hållfasthet och korrosion i olika miljöer, geometrimätning, mikroskopering samt oförstörande provning. Tillsammans med andra material- och processlaboratorier i framförallt Mölndal, Piteå och Linköping erbjuder Swerea en unik helhetslösning inom området lättviktsteknik.

Huvudanläggningen i Kista byggdes upp under 2012. Det har hela tiden varit stort fokus på att laboratoriet ska vara flexibelt, för att kunna använda och kontinuerligt vidareutveckla nya fogningstekniker för lättvikt. Det är också av stor betydelse att kunna möta nya krav på funktionella och säkra fogningstekniker.

Anläggningen utgör idag en viktig utvecklingsresurs för företag i fordonsindustrin samt för stål- och metallindustrin. Projekt drivs även med tillverkande industrier inom nya material, verkstad, samt kraft- och processindustri.

number of comments
0

Vad tycker folk om Fogning för lättviktsteknik?


Inga kommentarer ännu